eFoil

Hogyan válassz eFoilt?


A piacon egyre több fajta eFoil található és a nagyobb gyártók akár 3-4 különböző méretű eFoilt is gyártanak és ezeket az eFoilokat különböző hosszúságú árbócokkal és akár 10 vagy annál is több -féle szárnykombinációval veheted meg, ráadásúl a közelmúltban pont elég marketing rizsát és komplett hazugságot is hallottam, így elérkezettnek láttam az időt egy ilyen blog cikk megírásához.

Folyt.

Kómár Zoltán

Az én eFoil sztorim

Úgy 5 ezelőtt egy barátom elkezdett eFoilt építeni, és sok hónapra rá, amikor megkérdezte, hogy szeretném-e kipróbálni, akkor nem volt kérdés és igent mondtam. Már jó pár éve beleszerettem az elektromos kerékpározásba és mivel a legelején is egy elég erős kerékpárral kezdtem  (1000 watt középmotor) ezért  aztán a későbbi kerékpárjaim is főleg házi építésűek voltak, jellemzően 1000-5000 watt között.

Folyt.

Lift

MIÉRT A LIFT?

Avagy miért pont a lift eFoilt választottam?
Az elmúlt évben már néhány barátom megkeresett, hogy milyen jó lenne venni valamilyen eFoilt és hogy adjak tanácsot vagy akár vegyünk közösen eFoilt. Talán az adta meg az első lökést, hogy az egyik ismerősöm, azt mondta, hogy ő is el akart kezdeni gyártani eFoilokat de van egy új startup, akik annyira olcsón gyártanak, hogy velük nem lenne értelme versenyezni.

Folyt.

Lift

Miért a Lift?

2. rész

A Lift cég az, aki kifejlesztette és szabadalmaztatta az eFoil-t. Több, mint 10 éve foil deszkákat és foil szárnyakat gyártanak és legjobb prémium surf Foil gyártók között vannak.

Igazából szinte minden eFoil alkalmas arra, hogy megtanulj rajta menni és egy fotón pontosan olyan jól fogsz mutatni, mintha egy bármelyik másikon.

Éppen úgy, mint síelésnél vagy snowboardnál itt is elég hamar el fogsz kezdeni fordulni, carvingolni és minden mást, ami kihívás és élmény a számodra. Mennyire hamar? Kb a harmadik eFoilozással töltött órád után már elkezded igazán gyakorolni a fordulókat és 10-15. óra környékén elkerülhetetlenül szükséged lesz egy olyan eFoilra, ami igazán jól fordul és amivel élvezet fordulni.


Folyt.

Lift

Downwind foilozás

Sziasztok!

Ma is voltam kite foilozni a Balatonon. Bár alig volt 20 km/h-s a szél, azért néha egész jó 40-60 centis hullámok alakultak ki és ezeket próbáltam meglovagolni kite foil-al.


Folyt.

Lift

Lift 3 4.9 High Aspect 200 teszt

A héten kaptam meg a 4.9-es deszkámat és már nagyon izgatott voltam, hogy kipróbálhassam. Már régóta kíváncsi voltam, hogy mennyivel lesz agilisebb az érzés egy kisebb deszkával. Tudni kell rólam, hogy 98 kg körül mozgok és ilyenkor a vizes neoprén még hozzáad 6-7 kg-ot a teljes súlyhoz. 


Folyt.