MIÉRT A LIFT?

2. rész

A Lift cég az, aki kifejlesztette és szabadalmaztatta az eFoil-t. Több, mint 10 éve foil deszkákat és foil szárnyakat gyártanak és legjobb prémium surf Foil gyártók között vannak.

Igazából szinte minden eFoil alkalmas arra, hogy megtanulj rajta menni és egy fotón pontosan olyan jól fogsz mutatni, mintha egy bármelyik másikon.

Éppen úgy, mint síelésnél vagy snowboardnál itt is elég hamar el fogsz kezdeni fordulni, carvingolni és minden mást, ami kihívás és élmény a számodra. Mennyire hamar? Kb a harmadik eFoilozással töltött órád után már elkezded igazán gyakorolni a fordulókat és 10-15. óra környékén elkerülhetetlenül szükséged lesz egy olyan eFoilra, ami igazán jól fordul és amivel élvezet fordulni.

A Lift eFoilt profi szörfösök csapata építette magának és a cél az volt, hogy olyan eFoilt építsenek, amit ők maguk és akár más profi szörfösök is igazán élveznek. Ez egy olyan eFoil, ami nagyon sok továbbfejlődési lehetőséget ad. Ez elég sok részből áll, de kiemelek két dolgot.

Az egyik a carbon árbóc. A foilozásban a carbon árbóc nemcsak a súlycsökkentés miatt van. Alapvetően carvingolásnál egy carbon árbóc több energiát ad vissza és jobb érzés, mint egy alumínium árbóc. 

Ez olyan minthogy síelésnél a lécnek rugalmasnak kell lennie és nem lehet merev , mivel a síelés messze nem lenne akkora élmény. Foil tanulásnál ez nem számít, de ahogy fejlődsz úgy érezni fogod.

A másik nagyon fontos dolog a gázreakció. Amikor egyre döntöttebb fordulókat csinálsz, akkor van, hogy túldőlsz és ilyenkor egy nagyobb gázzal tudsz kijönni a kanyarból egy óriási mosollyal. Ha gázreakció fél másodperccel később jön meg, mint ahogy kéne, akkor a vízben kötsz ki és nem fogsz többet mély fordulókat csinálni.

Itt számít maga a kézi vezérlő, hogy mennyire pontosan adagolható a „gáz” és számít a vezérlő és motor teljesítmény.

Amikor eFoilozol, akkor ezt az élményért teszed és így nagyon gyorsan eljön az idő, amikor számítani fog az, hogy olyan eFoilod legyen, amit nagyon szeretsz és ami folyamatos fejlődési lehetőséget biztosít a számodra.Ezek leginkább olyan dolgok, amiket ki kell próbálni, de az is igaz, hogy a különbségeket két prémium eFoil között kb. 10-15 óra eFoilozás után fogod igazán érezni.